(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Priemerná výška hypotéky VÚB na obyvateľa Košického kraja je 1,1 mil. Sk.
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Nov 22 2007 - 10:40 GMT
(TASR) - Približne 7,5 % hypotekárnych úverov Všeobecnej úverovej banky (VÚB) smerovalo doteraz do Košického kraja, pričom priemerná výška úveru na jedného obyvateľa regiónu dosahuje v priemere 1,1 milióna Sk. Táto suma je ešte vyššia priamo v krajskom meste.

V Košickom kraji poskytla VÚB k dnešnému dňu úvery v hodnote 4,2 miliardy Sk, čo svedčí o kúpyschopnosti obyvateľstva a o ekonomickom raste regiónu, uviedol dnes na tlačovej konferencii jej generálny riaditeľ Ignacio Jaquotot. VÚB v má v kraji 23 obchodných miest a ako prvá otvorila v Košiciach pred tromi rokmi špeciálizované hypotekárne centrum.
Celkove VÚB spravuje v Košickom kraji 174 000 účtov pre 107 000 klientov a ich celkové vklady dosahujú vyše 8 miliárd Sk. Najväčší nárast zaznamenala najmä v oblasti poskytovania hypotekárnych úverov. Banka podporuje bývanie aj financovaním developerských projektov, ako sú napríklad bytové domy na Popradskej a Štefánikovej ulici, alebo košická obytná štvrť Hôrka.
V súvislosti s plánovaným prijatím eura vyvíja VÚB množstvo aktivít, ktorých cieľom je informovať a pomôcť pri prechode na euro nielen vlastným klientom, ale aj ostatným záujemcov z radov podnikateľov aj občanov. V košickom regióne za týmto účelom vyškolila 13 eurošpecialistov.
VÚB je členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo, ktorá má zastúpenie vo viac ako 40 krajinách po celom svete. Na Slovensku VÚB poskytuje služby prostredníctvom 207 retailových pobočiek a 11 hypotekárnych centier.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/