(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Akcia Plávajme Európou do krajín EU mala úspech.
@ Aktuálne -> Šport     Dec 06 2007 - 12:58 GMT
(TASR) - Do 11 zo 16 možných destinácií smerovalo 92 účastníkov pilotného projektu Plávajme Európou do krajín Európskej únie. Do zvoleného symbolického cieľa doplávalo 62 Košičanov, čo podľa organizátorov predčilo ich očakávania.

Dejiskom na Slovensku ojedinelej akcie bola v novembri košická krytá plaváreň, kde účastníci mohli denne plávať vzdialenosti do vybraných miest (Praha, Viedeň, Rím, Budapešť, Londýn, Atény a pod.), prepočítané na 50 m dåžku bazéna.
Iniciatíva vyšla od manželky prezidenta U.S.Steel Košice Susan Lohrovej, ktorá sa na nej aj zúčastnila. Z vybraných destinácií až 23 plavcov si zvolilo Budapešť, čo predstavovalo zvládnutie 100 kôl. Najstarším v bazéne bol už 82-ročný viacnásobný medailista z MS i ME veteránov Jaroslav Holý.
Ako odznelo pri dnešnom hodnotení akcie účastníci si medzi prvými mohli vyskúšať aj práve spustenú novú klimatizáciu za 4 milióny SK. Ïalšie zlepšenie prostredia príde vďaka symbolickému šeku na 90-tisíc SK, ktorý pre košickú krytú plaváreň venoval hlavný garant, U.S.Steel Košice. Všetcisa zhodli v tom, že akciu, možno v trochu upravenej forme, zopakujú aj na budúci rok.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/