(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Košické letisko zaznamenalo v novembri 88-% nárast cestujcich.
@ Aktuálne -> Doprava     Dec 12 2007 - 09:05 GMT
(TASR) - Takmer 42 000 cestujúcich vybavili v novembri na Letisku Košice - Airport Košice, a. s., čo bolo o 88 % viac ako za rovnaký mesiac vlani.

Nárast bol evidentný predovšetkým na vnútroštátnych pravidelných linkách, kde zavedením ďalšej frekvencie zaznamenalo letisko takmer dvojtretinový nárast prepravených cestujúcich, informoval dnes výkonný riaditeľ Michael Hoeferer. Vyše dvojnásobný bol vďaka dvom novým atraktívnym destináciam nárast v medzinárodnej leteckej preprave.
Za 11 mesiacov roka vzrástol oproti rovnakému obdobiu vlaňajška počet cestujúcich o 26 % na takmer 407 000.
Pravidelné letecké spojenie z a do Bratislavy prevádzkuje výhradne letecká spoločnosť SkyEurope Airlines. Letecké spojenie medzi Košicami a Prahou zabezpečujú predovšetkým České Aerolínie a jednou dennou linkou SkyEurope Airlines. Do a z Viedne lieta Austrian Airlines Group. Hoeferer informoval, že nové destinácie do a z Londýna - Lutonu a Dublina, ktoré prevádzkuje SkyEurope sa vynikajúco rozbehli. Táto letecká spoločnosť je najvyťaženejšia s 29 156 prepravenými cestujúcimi za november a zároveň vykazuje najvyššiu obsadenosť sedadiel.
Vedenie letiska privítalo 27. novembra 400-tisíceho cestujúceho, čím v rámci prevádzkových výkonov v histórii letiska Košice zaznamenalo ďalší významný dátum, dodal Hoeferer.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/