(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Vianočných kaprov si mohli žiaci vyloviť zo školského bazéna.
@ Aktuálne -> Rôzne     Dec 19 2007 - 14:54 GMT
(TASR) - Netradičné chytanie vianočných kaprov pripravila pre svojich žiakov Základná škola na Trebišovskej ulici v Košiciach. Približne 30 dievčat a rovnaký počet chlapcov bojovalo v školskom bazéne o štyroch kaprov.

"Je to hra, ktorá už má na tejto škole dvadsaťročnú tradíciu. Kapor je odmena pre plavcov, ktorí sa celý rok snažia a prinášajú pre školu medaily a ocenenia. Združenie rodičov im každoročne umožní chytiť kapra a odniesť si ho domov na štedrovečerný stôl. Deti skočia do bazéna a chytajú. Ten, kto ho chytí a nevyšmykne sa mu, vezme si ho domov," povedal Ján Bič, učiteľ telesnej výchovy a plávania.
Vďaka školskému bazénu vedie ZŠ na Trebišovskej ulici svojich 600 žiakov k plávaniu. Na škole pôsobí plavecký krúžok a skupina zdravotného plávania. "Plávaniu sa na škole venuje do dvesto detí, z toho zdravotné plávanie navštevuje 40 žiakov. Dá sa povedať, že plávaniu sa na našej škole venuje každé tretie dieťa," uviedla učiteľka prvého stupňa so špecializáciou na telesnú výchovu Marcela Karabinová.
Ako prvé sa do lovenia vianočného kapra pustili dievčatá. Víťazka, 11-ročná Martina Sabolová si kapra odnesie domov už po druhý raz. Druhého kapra určeného pre dievčatá chytila 10-ročná Viktória Ambrišková. Po dievčatách absolvovalo naháňačku dvoch kaprov v bazéne za silného skandovania spolužiakov približne 30 chlapcov.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/