(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Košický samosprávny kraj využil úver z EIB a PPP projekty na opravu ciest
@ Aktuálne -> Doprava     Jan 04 2008 - 16:58 GMT
(TASR) - Obnovu ciest 2. a 3. triedy v Košickom samosprávnom kraji (KSK) z úverových zdrojov Európskej investičnej banky (EIB) a prostriedkov verejného a súkromného partnerstva (tzv. PPP projekty), považuje za najväčší vlaňajší úspech v dopravnej infraštruktúre predseda KSK Zdenko Trebuľa.

(KSK) z úverových zdrojov Európskej investičnej banky (EIB) a prostriedkov verejného a súkromného partnerstva (tzv. PPP projekty), považuje za najväčší vlaňajší úspech v dopravnej infraštruktúre predseda KSK Zdenko Trebuľa.

"Podarilo sa nám v minulom roku realizovať z prostriedkov EIB spolu 22 stavieb v celkovej dåžke 53,5 kilometra ciest s celkovým rozpočtovým nákladom 254,7 milióna Sk", uviedol dnes na novoročnom stretnutí s novinármi Trebuľa. Spresnil, že z tzv. PPP projektov realizovali vlani 55 stavieb s celkovým nákladom 255,8 milióna Sk s tým, že opravili 87,8 km ciest.

Aj keď názory na úver z EIB boli rôzne, prax podľa Trebuľu ukázala, že to bol správny krok, pretože medziročný nárast cien materiálov a práce je vysoký. Pri 2 000 km ciest, o ktoré sa stará KSK, by ich obnova bežným spôsobom 10 km ročne trvala 200 rokov, dodal predseda.

Na tento rok už má KSK pripravenú dokumentáciu na ďalších 34 stavieb na takmer 82 km ciest s predpokladaným nákladom vyše 383 miliónov Sk z úverových zdrojov EIB.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/