(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
PČSP Rapid skončila rok 2007 s predpísaným poistným 315 mil. Sk
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Jan 23 2008 - 09:40 GMT
(TASR) - Predpísané poistné 315 miliónov Sk a zisk pred zdanením približne 2,5 milióna Sk očakáva za rok 2007 Prvá česko-slovenská poisťovňa (PČSP) Rapid, a. s., so sídlom v Košiciach. Priaznivé hospodárenia poisťovne, ktorá podniká v oblasti životného poistenia, naznačili už polročné výsledky, keď dosiahla zisk a zaznamenala nárast predpisu poistného o 21 % na takmer 178 miliónov Sk. Ako uviedol dnes pre TASR hovorca poisťovne Marek Hitka, tento trend potvrdili následne aj výsledky za 9 mesiacov, keď predpísané poistné dosiahlo vyše 228 miliónov. Aj hospodársky výsledok bol v čiernych číslach, pričom prekonal dosiahnuté ukazovatele z roku 2006.

Podľa hovorcu bol preto vlaňajší rok pre PČSP Rapid úspešný. Hlavný ukazovateľ - predpísané poistné za rok 2007 - by malo dosiahnuť viac ako 315 miliónov Sk a náklady na poistné plnenie by mali byť približne na úrovni 168 miliónov Sk.
Významnou udalosťou v roku 2007 bolo v PČSP Rapid preklasifikovanie niektorých poistných zmlúv, ktoré nespåňajú definíciu poistnej zmluvy, na investičné zmluvy v súlade s medzinárodnými štandardmi finančného výkazníctva. Klasifikácia bola vykonaná na základe analýzy produktov PČSP z pohľadu významnosti poistného rizika. "Takisto sme základné imanie prispôsobili novým zákonným normám a je uvádzané v eurách," pripomenul Hitka.
V tomto roku má poisťovňa ambíciu rozšíriť svoje aktivity v oblasti životného poistenia na trhoch v Poľsku a Česku. Plánuje tiež spracovať harmonogram prípravných prác na vykazovanie svojich dát v eurách. "Určite tiež pripravíme pre klientov novinky v oblasti informačných technológií, ktoré považujeme pri komunikácii za nesmierne dôležité, pretože zvyšujú komfort klientov," dodal hovorca.
PČSP Rapid, a.s., podniká v oblasti životného poistenia od roku 1995. Jej produkt dôchodkového poistenia Bonus vyhodnotili v rokoch 2006 a 2007 v Symsite Research ako najlepší produkt dôchodkového poistenia na Slovensku.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/