(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Vzostup respiračných ochorení zatvoril viacero škôl v kraji
@ Aktuálne -> Medicína     Jan 23 2008 - 16:06 GMT
(TASR) - Vzostup chorobnosti na akútne respiračné ochorenia v 3. týždni v Košickom kraji si vyžiadal "chrípkové" prázdniny vo viacerých školách Michalovského, Rožňavského a Sobraneckého okresu i v samotných Košiciach a okolí.

Kým v 2. kalendárnom týždni bola epidemiologická situácia uspokojivá, po nástupe detí do škôl sa výrazne zhoršila vo všetkých okresoch. Ako informovala vedúca infekčno-epidemiologického oddelenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Košiciach Oľga Mináriková, o takmer 50 percent sa zvýšila v 3. týždni chorobnosť u detí predškolského veku a o takmer 100 percent u školákov, k čomu prispelo aj sychravé počasie. K dnešnému dňu prerušili vyučovanie na základných školách Bukovecká, Polianska a Bruselská v Košiciach, početné predškolské a školské zariadenia sú bez detí v okrese Michalovce. Nevyučuje sa ani v Dobšinej a v dvoch školách v Sobranciach a v Slanci a Družstevnej pri Hornáde v okrese Košice - okolie.
Zhoršenie epidemiologickej situácie možno vždy očakávať medzi 48. kalendárnym týždňom minulého a 18. týždňom nového roka, čo sa potvrdzuje aj teraz. Do budúcich dní možno očakávať ďalší vzostup chorobnosti, dodala Mináriková s tým, že návštevy v nemocniciach zatiaľ nie sú obmedzené.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/