(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Registrácia kandidátov do komunálnych volieb na post primátora mesta Košice
@ Aktuálne -> Verejná správa     Oct 14 2002 - 09:57 GMT
(Magistrát mesta Košice - tlačová správa): U zapisovateľky Mestskej volebnej komisie (MVK) Evy Takácsovej do sobotňajšej polnoci predložilo registráciu devät kandidátov na primátora mesta Košice.

Koalícia KDH - DS:Ing. Emil Kočiš (46 r., riaditeľ štatist.úradu)
Koalícia SDKÚ - OKS: Ing. ¼uboš Pastor (33 r., technik)
Koalícia ANO-SMER-SMK-SDA:JUDr. Zdenko Trebuľa (47 r., advokát)
Koalícia HZDS - PSNS - SNS: MUDr. Štefan Horváth (47 r., lekár)
NAS:JUDr. Ján Demikát (51 r., súkr. podnikateľ)
Robotnícka strana ROSA: Viera Berešová (49 r., pekárka)
Nezávislá kandidátka: Mgr. Darina Mášiková (54 r., MMK)
Strana Pravda: Mikuláš Frigyik (69 r., strojný technik)
Strana národného porozumenia:Ing. Alžbeta Szabová (49 r., ekonómka)

Termín registrácie kandidátov na primátora mesta Košice a poslancov mestského zastupiteľstva bol zároveň aj termínom podávania návrhov na členov Mestskej volebnej komisie. Každá politická strana má právo delegovať svojho zástupcu, minimálny počet členov MVK je päť, horná hranica nie je ohraničená. Chýbajúcich členov musí doplniť primátor mesta. Prvé zasadnutie Mestskej volebnej komisie sa uskutoční v utorok 15. októbra, členovia MVK na ňom zložia sľub do rúk primátora Zdenka Trebuľu. MVK preskúma kandidátne listiny, najneskôr do 22. októbra zaregistruje kandidátov na poslancov MZ a primátora a o registrácii informuje splnomocnencov strán a koalícií a nezávislých kandidátov.

V meste bude zvolených 80 poslancov v 23 volebných obvodoch. Volebné obvody sa zhodujú s mestskými časťami, len MČ Západ je rozdelená do dvoch volebných obvodov. Historické obce a malé mestské časti zvolia do mestského zastupiteľstva po jednom poslancovi (Barca, Džungľa, Kavečany, Košická Nová Ves, Krásna, Lorinčík. Lunik IX, Myslava, Pereš, Poľov, Œaca, Šebastovce, ahanovce, Vyšné Opátske), deväť poslancov bude z MČ Dargovských hrdinov, po osem z MČ Juh, Sídlisko KVP, Nad Jazerom, po sedem poslancov z MČ Staré mesto, Sídlisko ahanovce, Západ II. a po šesť poslancov z MČ Sever a Západ I.

Zuzana Bobriková, hovorkyňa Magistrátu mesta Košice
13. októbra 2002


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/