(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Mesto očakáva v tomto i v nasledujúcich rokoch investičný boom.
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Feb 08 2008 - 09:16 GMT
(TASR) - Investičný boom očakáva mesto Košice v tomto i nasledujúcich rokoch. Podľa hovorkyne Magistrátu mesta Košice (MMK)Jany Geročovej v minulom roku viacero investorov predstavilo svoje zámery a s niektorými začali konkrétne rokovania a boli podpísané zmluvy. Spresnila, že v máji odštartovala výstavba priemyselného parku (PP) Pereš, kde má investor vysporiadaných 60 % územia. Pracuje sa už na územnom rozhodnutí, infraštruktúre a stavebných povoleniach.

Mestu podľa hovorkyne záleží na tom, aby pribudli nové pracovné miesta v čo najbližšom období. V blízkosti PP Pereš stavia nový závod francúzska spoločnosť Valeo, ktorý by sa mal v tomto roku otvárať s ponukou približne 1 000 pracovných miest.
V areáli bývalého pivovaru začala výstavba hotelovo-ubytovacieho komplexu, ktorého ukončenie sa viaže na Majstrovstvá sveta v hokeji v roku 2011. Rozsiahle asanačné pásmo v meste rozdelili na niekoľko celkov a ponúkli investorom vo verejnej súťaži, ktorú vyhrala spoločnosť Mayfield. Mesto už s ňou rokuje. V týchto dňoch sa postupne začína výstavba Auparku, u ktorej samospráva podporuje dopravné riešenie s mimoúrovňovou (podzemnou) alternatívou.
Podľa hovorkyne MMK v roku 2008 otvoria svoje prevádzky predajne s nábytkom KIKA a ASKO. "Východne od Fakultnej nemocnice Louisa Pasteura by mala vyrásť obytno-spoločenská zóna, ktorú pripravuje anglická spoločnosť Letterstone. Obchodné centrum OPTIMA čaká dokončenie II. časti a v tomto roku by mala byť ukončená aj rozsiahla rekonštrukcia hotelov Slovan a Hutník," dodala Geročová.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/