(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Za valentínsku kvapku krvi budú rozdávať pohľadnice a nálepky.
@ Aktuálne -> Medicína     Feb 12 2008 - 15:25 GMT
(TASR) - Slovenský Červený kríž (SČK) v spolupráci s Národnou transfúznou službou (NTS) SR a hematologicko-transfúznymi oddeleniami na celom Slovensku organizuje od 14. februára do 7. marca 13. ročník celoslovenskej humánnej akcie Valentínska kvapka krvi. Cieľom je motivovať najmä mladých ľudí a prvodarcov, aby sa stali novými bezpríspevkovými darcami krvi.

"Kto v rámci Valentínskej kvapky krvi bezplatne daruje krv, dostane valentínsku pohľadnicu a nálepku krvnej skupiny. Pohľadnicu potom môže venovať svojmu blízkemu a aj tým prispieť k šíreniu myšlienky darcovstva krvi. Zároveň je pohľadnica výzvou pre prijímateľa, aby sa stal bezpríspevkovým darcom krvi a pomohol zachrániť ľudský život," informovala o najbližšej kampani riaditeľka územného spolku SČK v Košiciach Lucia Cangárová.
Po vyplnení evidenčnej karty darcu krvi SČK bude každý darca zaradený do žrebovania, ktoré sa uskutoční 14. marca na Ústrednom sekretariáte SČK v Bratislave.
Záujemcovia o darovanie krvi môžu prísť od pondelka do piatka od 6.30 do 12.00 od. darovať krv v NTS na Triede SNP 1 v Košiciach. V utorok budú odbery predåžené do 17. hodiny.
Ïalšími odbernými miestami bude Nemocnica v Šaci a Vstupný areál U.S. Steel Košice. K odberu je potrebný občiansky preukaz, preukaz poistenca, prípadne preukaz darcu. Potrebné informácie záujemcovia nájdu aj na www.cervenykriz-ke.sk


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/