(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Senát OS odročil pojednávanie s obžalovaným z krádeže šperkov.
@ Aktuálne -> Rôzne     Feb 14 2008 - 15:04 GMT
(TASR) - Na programe senátu Okresného súdu Košice I bolo včera tretie pokračovanie pojednávania prípadu krádeže šperkov z predajní zlatníctva na Hlavnej ulici v Košiciach. Prokurátor obžaloval z uvedeného činu 32-ročného Daniela J. z Ruskova, ktorý je od marca 2007 vo väzbe.

"Pred senátom defilovalo 10 znalcov z odvetvia grafológie, daktyloskopie, kriminalistickej biológie, genetickej analýzy a ďalších odborov. Ich výsluch trval vyše päť hodín. Obhajca obžalovaného trval aj na osobnej prítomnosti ďalších dvoch znalcov, preto predseda senátu odročil pojednávanie na 4. marca," informovala TASR Marcela Gálová z Krajského súdu v Košiciach.
Daniel J. je obžalovaný z krádeže najmenej 3468 zlatých a dvoch kusov strieborných klenotníckych výrobkov v hodnote viac ako päť miliónov korún. Došlo k nej v nezistenom čase 23. – 24. marca 2007. "Podľa žalobcu po predchádzajúcej dohode a rozdelení úloh s ďalšími doposiaľ nestotožnenými osobami ich mal ukradnúť z jednej z predajní zlatníctva na Hlavnej ulici v Košiciach, do ktorej vnikol násilným spôsobom. Šperky mal previezť v čiernom plastovom kufríku do Ruskova, okres Košice – okolie a ukryť do psej búdy, kde ich 29. marca minulého roka našli policajti. Obžalovaný sa ku krádeži šperkov nepriznal," dodala Gálová.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/