(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Zastavenie vyšetrovania výbuchu plynu je podľa KP právoplatné
@ Aktuálne -> Rôzne     Feb 21 2008 - 19:13 GMT
(TASR) - Proti uzneseniu vyšetrovateľa o zastavení trestného stíhania vo veci výbuchu plynu v rodinnom dome v Krompachoch nepodal žiaden z deviatich poškodených sťažnosť, uviedol dnes hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko.

"Napriek uvedenej skutočnosti dozorujúci prokurátor podrobne preskúmal uznesenie vyšetrovateľa a vyšetrovací spis. Dospel k záveru, že postup vyšetrovateľa bol správny a uznesenie o zastavení trestného stíhania je zákonné. Stotožnil sa s dôvodmi, ktoré viedli vyšetrovateľa k zastaveniu trestného stíhania a ktoré vyplývali z vykonaných dôkazov. Vychádzajúc z vyšetrovacieho spisu teda aj prokurátor dospel k záveru, že skutok nie je trestným činom," dodal Filičko.
Uznesenie vyšetrovateľa o zastavení trestného stíhania je podľa KP právoplatné a z hľadiska trestnoprávneho možno považovať vec za uzavretú. "Otázka o náhrade spôsobenej škody je v súčasnej dobe buď na dohode, alebo na súdnom konaní, čo je už mimo právomoci a kompetencie prokuratúry," uviedol Filičko.
Rodinný dom na ulici SNP v Krompachoch vybuchol 2. februára 2007 krátko po 14. hodine. Pri tragickej udalosti prišla o život 43-ročná matka dvoch detí, ktorá v čase výbuchu varila v kuchyni, a jej štvorročná dcéra.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/