(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
ÚS SR: Predsedníčka Macejková uvažuje o zriadení detašovaého pracoviska
@ Aktuálne -> Rôzne     Feb 22 2008 - 15:34 GMT
(TASR) - Sídlom Ústavného súdu (ÚS) SR sú a zostanú Košice. Uviedla vo včerajšom vyhlásení predsedníčka ÚS Ivetta Macejková, ktorá tak reagovala na nepravdivé informácie uverejnené v niektorých médiách. Predsedníčka priznala, že uvažuje o zriadení detašovaného pracoviska v Bratislave.

"Čo sa týka detašovaného pracoviska, ktorého zriadenie umožňuje zákon z roku 1993 o organizácii ÚS, plénum ÚS je otvorené ponuke ktorejkoľvek štátnej inštitúcie, ktorá ÚS predloží na výmenu adekvátnu budovu. Trinásťčlenné plénum sudcov ÚS bude o každom predloženom návrhu hlasovať v rámci rozhodovania o vnútorných pomeroch," uviedla Macejková.
Ústavný súd SR si podľa zákona o organizácii ÚS môže zriadiť detašované pracovisko, ktoré už pred niekoľkými rokmi pôsobilo v Bratislave. "Mám ambíciu zriadiť vysunuté pracovisko v hlavnom meste. Chcela by som to veľmi rýchlo, ale asi to nie je také jednoduché," dodala Macejková. Vysunuté pracovisko v hlavnom meste považuje predsedníčka ÚS za praktické pri podávaní niektorých vecí, prípadne pri usporadúvaní tlačových konferencií.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/