(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
KSK plánuje v tomto roku zrekonštruovať vyše 81 km ciest.
@ Aktuálne -> Doprava     Feb 25 2008 - 15:54 GMT
(TASR) - Rekonštrukciu vyše 81 km ciest v celkovom objeme 380 miliónov Sk plánuje v tomto roku Košický samosprávny kraj (KSK). Použije na to prostriedky z úveru Európskej investičnej banky, ktorý poslanci KSK odsúhlasili ešte v minulom roku.

"Kilometre môžu byť trochu zavádzajúce. Popri väčších cestných úsekoch sa riešia aj niektoré bodové poškodenia, to znamená, stavby, ktoré sú finančne náročnejšie, ale nie sú veľkého rozsahu. Ide napríklad o rekonštrukciu mosta v Prakovciach, kde je na veľmi krátkom úseku naplánovaná náročná 30-miliónová akcia. Taktiež sú to niektoré zosuvy hlavne v okresoch Košice-okolie a v Spišskej Novej Vsi. Niekde sa riešia len odstávky pre autobusové spoje, či odvodnenia drobného investičného charakteru najmä v typických rovinatých okresoch Michalovce a Trebišov," informoval TASR vedúci odboru dopravy KSK Róbert Engel.
Realizáciu stavieb bude zabezpečovať rozpočtová organizácia Správa ciest KSK. "Akcie sú už projekčne predpripravené v minulom roku. V súčasnosti prebieha verejné obstarávanie na dodávateľa stavieb. S realizáciou by sa malo začať v priebehu mája a júna, s tým, že by sme to chceli ukončiť do desiateho mesiaca. Máme aj určitú rezervu, aby sme to z hľadiska klimatických pomerov stihli v optimálnom období," dodal Engel.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/