(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
KSK investuje do roku 2009 vyše tri miliardy do infraštruktúry
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Feb 25 2008 - 18:15 GMT
(TASR) - Košický samosprávny kraj (KSK) plánuje do konca roka 2009 investovať do infraštruktúry vyše tri miliardy korún zo zdrojov Európskej investičnej banky (EIB), verejného a súkromného partnerstva prostredníctvom PPP projektov, eurofondov a z krajskej pokladnice. Rekonštrukcie sa dočkajú cesty, budova Východoslovenského múzea, Úradu KSK i školy.

Prostriedky budú použité napríklad na rekonštrukciu strechy Východoslovenského múzea v Košiciach spojenú s výstavbou mezonetu. Rekonštruovať sa bude aj strecha Divíznej budovy v Košiciach, kde v súčasnosti sídli Úrad KSK. Podľa akčného plánu čerpania finančných prostriedkov sa v apríli začne s rekonštrukciou telocvične SOU na Ostrovského ulici v Košiciach, kde by sa malo len v tomto roku preinvestovať vyše 32 miliónov korún. Koniec rekonštrukčných prác na telocvični je naplánovaný na november 2009. Ïalším projektom financovaným aj zo zdrojov EIB je modernizácia výchovno-vzdelávacieho zariadenia v SOU Pribeník, ktorá by mala byť hotová do konca tohto roku.
Hlavnou podmienkou projektu EIB v rokoch 2007 - 2009 je spoluúčasť ďalších zdrojov financovania minimálne v rovnakej hodnote, ako je hodnota úveru EIB. Na základe toho celkový projekt obsahuje okrem úveru EIB aj podiel vlastných zdrojov z rozpočtu KSK, využívanie partnerstiev verejného a finančného sektora formou tzv. PPP a zdroje Európskej únie v celkovej hodnote 3 072 000 000 Sk.
Termín ukončenia projektu, rozloženého do troch rokov, je stanovený na december 2009.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/