(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V IC Culture Train otvoria výstavu malieb SECRÉT
@ Kultúra -> Výstavy     Feb 27 2008 - 15:26 GMT
(TASR) - V košickom IC Culture Train sprístupnia výstavu 27-ročnej absolventky katedry výtvarných umení a intermédií Fakulty umení Technickej univerzity v Košiciach, Ateliéru súčasného obrazu u prof. Rudolfa Sikoru. Lucia Dovičáková prichádza s kolekciou malieb.

Dovičáková svoju tvorbu doteraz realizovala vo fotografii, animácii, videu a maľbe. "Bez ohľadu na použitú techniku spoločným znakom jej tvorby je silná seba-referenčná poloha. V najnovších dielach sa autorka odhaľuje cez postavu samej seba ako osoby malého dievčaťa a v podobnom duchu do svojich plátien integruje svojich najbližších, alebo po novom vizuálne zhmotňuje niektoré zo svojich spomienok na detstvo – zažité či prerozprávané príbuznými. Osobitá introspekcia v kombinácii s pravdepodobne zámerne neuhladeným a nevyčisteným maliarskym rukopisom ponúka zaujímavý výsledok," uviedla kurátorka výstavy Mira Putišová.
Vernisáž výstavy Lucie Dovičákovej s názvom SECRÉT bude vo štvrtok 28. februára o 18.00 h v IC Culture Train. Výstava potrvá do 23. marca.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/