(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
ÚS SR: Bude rozhodovať o ústavnosti prijatia euroústavy bez referenda.
@ Aktuálne -> Rôzne     Feb 27 2008 - 15:35 GMT
(TASR) - Ústavný súd (ÚS) SR sa bude v dnes zaoberať na verejnom ústnom pojednávaní ústavnou sťažnosťou proti ratifikácii Zmluvy o Ústave pre Európu v Národnej rade SR bez referenda.

Ústavnú sťažnosť podala v roku 2005 skupina občanov z organizácií združených v Iniciatíve proti európskej ústave. Ústava EÚ zhoršuje podmienky slobodnej ekonomickej súťaže a dáva nesplniteľné sociálne sľuby, uvádza sa v iniciatíve proti euroústave, ktorú podnietilo osem občianskych združení v roku 2004. "Nie je pravda, že o Ústave EÚ sme už rozhodli v referende o vstupe do EÚ. Neuskutočnenie referenda v Slovenskej republike by znamenalo, že sa opäť raz rozhodne o základných otázkach existencie nášho štátu ponad hlavy našich občanov," tvrdí Ondrej Dostál, koordinátor Iniciatívy proti európskej ústave.

Verejné ústne pojednávanie sa uskutoční o 14. 00 h v pojednávacej miestnosti ÚS v Košiciach.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/