(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Basketbal: Streda už má len potvrdiť - z majstrovských Košíc amatéri na zostup.
@ Aktuálne -> Šport     Feb 27 2008 - 15:37 GMT
(TASR) - Úradujúci basketbalový majster Slovenska, tím Slávie TU Košice nielenže svoj titul neobháji, ale horúcou otázkou zostáva, či a v akom zložení sa šampión neslávne so súťažou rozlúči. Taký je smutný súčasný stav po získaní historického prvého mužského majstrovského titulu pre Košice.

"Na 98 percent je situácia jasná - ideme na amatérsku bázu. Hráči s profesionálnymi zmluvami dostali od vedenia klubu možnosť hľadať si nový klub. Pritom prestupový termín vyprší už tento štvrtok. Znamená to, že podľa všetkého sa predstavíme naposledy v súčasnom najsilnejšom zložení v stredu večer proti Handlovej," potvrdil neradostný stav pre TASR generálny manažér Matúš Patarák, ktorý už tiež v tejto funkcii končí.
Ak sa hráči rozídu do iných klubov (a o viacerých je záujem) zostanú len tí, ktorí budú súhlasiť s prechodom na amatérske podmienky, doplnení o hráčov z rezervy a juniorov, aby aspoň dohrali súťaž. Stredajší duel s Handlovou bude v hale SOU železničného na Palackého ulici, lebo aj to je finančne pre klub menej náročné ako doterajšie stretnutia v Infiniti Arene, kde hrávajú aj ženy KOSIT-u 2013.
Situácia zaskočila aj skúseného trénera Miloša Pažického, ktorý prišiel do Košíc pred touto sezónou a zmluvu má až do mája 2009." Za tejto situácie mi nezostáva nič iné ako odísť - bude to koncom februára a mojou rozlúčkou by mal byť súboj s Dolným Kubínom. Nemôžem si dovoliť prejsť na amatérizmus."
Nepriaznivý smer nabrala situácia v klube už v letnom období, nevydarený úvod súťaže sa pripisoval hráčskym odchodom, časom sa hovorilo, že prídu posily a technici sa vyhnú aspoň boju o záchranu, nestalo sa. Čakalo sa, že k súčasným majiteľom sa pridajú ďalší sponzori, ale nik sa neobjavil. Bývalý generálny manažér M. Patarák tvrdí, že v stredu už bude všetko definitívne a jasné.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/