(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Na východe SR sa etablovalo 26 zahraničných investorov aj s pomocou EDC
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Feb 28 2008 - 15:48 GMT
(TASR) - Za sedem rokov činnosti pomohlo Centrum ekonomického rozvoja (EDC) pri U.S.Steel Košice etablovať sa na východnom Slovensku 26 zahraničným investorom.

Firmy z oblasti strojárstva, elektrotechniky, logistiky, inžinieringu, recyklácie odpadov a ďalších priemyselných odvetví prišli s celkovým objemom investícií takmer 240 miliónov USD a potenciálom približne 4 200 nových pracovných miest.
"Chceli sme sa podeliť o skúsenosti z podnikania na Slovensku s ďalšími investormi a ukázať im, že nám sa tu darí a tento región môže byť prínosom aj pre ich biznis," uviedol pre TASR prezident U.S. Steel David Lohr.
EDC, ktoré založili v roku 2001, malo pôvodne pracovať len dva roky. Keďže sa jeho existencia ukázala ako prospešná a zmysluplná, spoločnosť predåžila jeho činnosť do konca vlaňajšieho roka.
Centrum spolupracovalo s priemyselnými parkmi, SARIO i odborom regionálneho rozvoja Košického samosprávneho kraja, ktorému odovzdalo svoje skúsenosti, aby mohol nadviazať a pokračovať v aktivitách podporujúcich prílev zahraničných investícií do regiónu, dodala ¼ubomíra Šoltésova z odboru vonkajšie vzťahy U.S.Steel.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/