(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Britský investor postaví v meste multifunkčný areál za 1 mld. Sk
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Mar 03 2008 - 19:42 GMT
(TASR) - Multifunkčný spoločensko-športový areál v hodnote približne 1 miliardy Sk postaví v Košiciach britská spoločnosť E Side Property Limited. Pri dobrej spolupráci a ústretovosti všetkých zainteresovaných strán výstavba by mohla začať najneskôr začiatkom budúceho roka s termínom ukončenia v roku 2010.

Poslanci Mestského zastupiteľstva na februárovom rokovaní už schválili prenájom približne 30 000 m2 doteraz efektívne nevyužitých pozemkov za symbolickú korunu na 50 rokov Mestskému futbalovému klubu (MFK), a. s., v ktorej polovicu akcií vlastní mesto a polovicu spoločnosť Steel Trans. Podľa poslanca MZ Martina Boritaša mala by vzniknúť spoločná firma MFK a britského investora. Ten by mal po dokončení spravovať areál približne 15 rokov, čo je približný čas návratnosti investície.
Pozemky pri košickej hale Cassosport sú v trhovej hodnote od 45 do 90 miliónov Sk. MZ schválilo ich prenájom podmienečne s tým, že ak sa výstavba nezačne do dvoch rokov, mesto od zmluvy odstúpi.
"Výhoda investície je v tom, že stavba nebude stáť mesto ani korunu a získa pritom aj v rámci Slovenska jedinečný kultúrny a športový stánok. Presťahovať však musí provizórne depo pre vozidlá Dopravného podniku mesta Košice a plniacu stanicu plynu pre autobusy," uviedol Boritáš pre TASR.
Multifinkčný areál so štadiónom pre viac ako 20 000 divákov bude slúžiť popri športových podujatiach hlavne na organizovanie masových kultúrnych podujatí zaujímavých pre celý východoslovenský región, ale tiež na administratívne účely, ubytovacie a obchodné služby. Podobný areál už stavia britský investor v Prahe.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/