(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Nepoznané tajomstvá Spiša
@ Kultúra -> Výstavy     Mar 04 2008 - 16:24 GMT
Pod názvom „Nepoznané tajomstvá Spiša“ sa dňa 12. marca 2008 o 16.30 hod. uskutoční v nových priestoroch Galérie Krajského osvetového strediska v Košiciach na Strojárskej 3 vernisáž výstavy fotografií z medzinárodného plenéra pre fotografov.

Podujatie sa konalo v októbri minulého roku v malebnom prostredí Spiša, v Spišskom Podhradí. Zúčastnilo sa ho 35 fotografov z celého Košického samosprávneho kraja (Košíc, Rožňavy, Michaloviec, Trebišova, Spišskej Novej Vsi). K vzájomnej výmene skúseností a medzinárodnej priateľskej atmosfére prispeli aj účastníci z Rumunska, Maďarska, Poľska a Ukrajiny.
Počas troch dní využili účastníci plenéra na návštevu a fotografovanie okolitých pamiatok, z ktorých mnohé sú zaradené do zoznamu Svetového kultúrneho dedičstva UNESCO – Spišský hrad, Spišská Kapitula, kostolík v Žehre, ako aj mesto Levoča, ktorá je mestskou pamiatkovou rezerváciou.

Nádherné jesenné počasie, ktoré očarilo svojou farebnosťou, ale aj slnečné lúče, ktorú vykúkali spoza mračien, poskytli dostatok podnetov a inšpirácii k fotografovaniu. Zákutia spišského kraja očami fotografov budú môcť návštevníci výstavy obdivovať prostredníctvom 90 vystavených fotografií od 32 autorov.
Výstava má putovný charakter. Priaznivci fotografie si ju mohli pozrieť už v Užhorode a v Rumunskom mestečku Marghita. Po skončení výstavy v Košiciach bude putovať do ďalších miest a obcí v košickom kraji, na jeseň uvidia kolekciu fotografií v Liptovskom Mikuláši.

Výstava v Galérii KOS potrvá do 4. apríla.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/