(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Železnice zaznamenali zvýšený záujem o prepravu áut vlakom
@ Aktuálne -> Doprava     Mar 05 2008 - 21:55 GMT
(TASR) - Železničná spoločnosť Slovensko, a. s., (ZSSK) zaznamenala zvýšený záujem o prepravu automobilov vlakom z východu Slovenska do Prahy. V roku 2007 prepravili železničiari oproti roku 2006 z Košíc do českej metropoly o 46 % motorových vozidiel viac a v opačnom smere o 48 % viac. Z Popradu, kde je druhá nakladacia rampa, to bolo vlani do Prahy o 33 % a v opačnom smere o 38 % áut viac v porovnaní s predchádzajúcim rokom.

Ako informovali z odboru komunikácie ZSSK, výhodou tzv. autovlakov popri šetrení životného prostredia je, že vodič neriskuje dopravné zápchy, cestuje bezpečnejšie, bez únavy a šetrí na výdavkoch za ubytovanie v hoteloch. Automobil si vodič naloží v Košiciach alebo v Poprade, kde sú pristavené aj lôžkové vozne. Do špeciálneho autovozňa sa zmestí až 10 automobilov a na jedno miesto pre auto dva motocykle.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/