(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Mesto naďalej ráta v rozvoji s úverovými zdrojmi.
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Mar 10 2008 - 15:28 GMT
(TASR) - S úverovými prostriedkami na rozvoj ráta naďalej v tomto i budúcich rokoch mesto Košice. Jeho súčasná úverová zaťaženosť je na úrovni vyše 1,116 miliardy Sk. Vlani prijalo nový úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania vo výške 26 miliónov Sk na obnovu bytového domu v správe bytového podniku mesta Košíc.

"Úver bolo potrebné brať preto, že rozvojové plány mesta rátajú s istými financiami, momentálne ktoré však rozpočet poskytuje, nepostačujú. Čiže všetky tie obnovné, dopravné a investičné projekty, ktoré chceme realizovať, by vlastne mali byť v budúcom období realizované aj za pomoci úverových prostriedkov", uviedol pre TASR primátor František Knapík. Samospráva pritom prísne stráži svoju dlhovú službu. "Aj tento moment sme brali do úvahy. Je to po konzultáciách s našimi financujúcimi bankami a na základe týchto informácií by finančná stabilita nemala byť ohrozená", zdôraznil primátor.
Celková úverová zaťaženosť Košíc sa za posledné roky znížila o 330 miliónov Sk. Od prijatia úveru v roku 2004 má mesto úverovú rezervu 3,22 milióna EUR, ktorú môže v tomto roku použiť na pokrytie svojich investičných zámerov. Viac ako tretina pôjde do Dopravného podniku mesta Košice na obnovu vozového parku a na dopravnú infraštruktúru.
Podľa hovorkyne Magistrátu mesta Košice Jana Geročovej úvery sú pre mesto potrebné a výhodné aj preto, že už nemá dostatok nehnuteľného majetku, predajom ktorého by mohlo zvyšovať svoje príjmy.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/