(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Picassovho Šaša predali na aukcii Darte za 600 000 korún.
@ Aktuálne -> Rôzne     Mar 10 2008 - 16:30 GMT
Na včerajšej dražbe umeleckých diel zaplatil za dielo Pabla Picassa Šašo zberateľ 600 000 Sk. V košickom Dome umenia ju pripravila aukčná spoločnosť Darte. Ïalšie Picassove dielo - litografiu Útek toreadora vydražili za 110 000 Sk. Ako informoval majiteľ Darte Jaroslav Krajňák, v jarnej - už 18. aukcii ponúkli spolu 225 diel, z čoho sa predalo 65 %.

Na aukciu prišlo približne 400 ľudí a vyhodnotili ju ako doteraz najúspešnejšiu. "Už je to ako futbalový zápas", uviedol Krajňák. Ako ďalej spresnil, úspech mali na aukcii aj diela Salvadora Daliho a Marca Chagalla, ale aj autorov slovenskej a ukrajinskej proveniencie ako je Ladislav Mednyanszký, Juraj Collinásy, či Jozef Bokšaj a Vojtech Borecký, o ktorých malá záujem ruská klientela.

"Diela do aukcie získava Darte na obdobných zahraničných podujatia, Picassa kúpili napríklad v New Yorku v aukčnej sieni Christie, alebo od domácich zberateľov. Z každej dražby umeleckých diel putuje časť výťažku na charitatívne ciele," dodal Krajňák.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/