(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Mustafa Labsi zostane aj naďalej na Slovensku.
@ Aktuálne -> Rôzne     Mar 14 2008 - 15:47 GMT
Ústavný súd (ÚS) SR včera rozhodol o odklade vydania Mustafu Labsiho do Alžírska. Kým ÚS nerozhodne definitívne, vydanie Alžírčana do jeho vlasti je neprípustné. Právna zástupkyňa Labsiho Mária Kolíková uviedla, že rozhodnutie ÚS je kľúčové pre súčasnú ochranu jej klienta.

"Ústavný súd potvrdil, že je efektívnym nástrojom ochrany ľudských práv. Podstata tohto celého prípadu spočíva v zákaze mučenia, ktorý platí pre všetkých a za každých okolností," povedala Kolíková. Podľa jej slov ani obava z terorizmu nemôže odkloniť našu demokratickú spoločnosť od jej prioritnej hodnoty - ochrany základných práv.
Mustafa Labsi sa obrátil so sťažnosťou na ÚS proti rozhodnutiu Najvyššieho súdu. Ten umožnil jeho vydanie do Alžírska. V rozsiahlej sťažnosti Labsi uviedol, že jeho vydaním mu hrozí skutočné riziko, že bude mučený v rámci trestného konania v Alžírsku.
TASR informovala právna zástupkyňa Labsiho Mária Kolíková.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/