(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Mesto dražilo nehnuteľný majetok
@ Aktuálne -> Rôzne     Mar 14 2008 - 15:49 GMT
(TASR) - Spolu takmer päť miliónov Sk za tri byty mimo centra mesta, čo bolo spolu o vyše 1,3 milióna Sk viac ako vyvolávacia cena, zaplatili účastníci dražby nehnuteľného majetku, ktorú pripravili 11. a 12. marca na Magistráte mesta Košice.

Všetky byty predávali v pôvodnom stave bez rekonštrukcie, informovala dnes hovorkyňa magistrátu Jana Geročová.
Na aukcii vydražili aj pozemok na ulici Šoltésovej s rozlohou 22 m2, ktorého pôvodnú cenu 61.600 Sk licitátor zastavil na výške 81.600 Sk. Jeho majiteľom sa stal imobilný občan, ktorý ho pravdepodobne použije na výstavbu garáže.
Ïalší pozemok so schátranou stavbou sa predával v Malej Lodine. Keďže na dražbu prišiel iba jeden účastník, pozemok predali za navrhovanú cenu 288.000 Sk.
Mesto opakovane dražilo aj dve nehnuteľnosti vo svojom centre. Úspešne sa podarilo na druhý pokus predať dvojizbový byt na Mäsiarskej ulici, ktorý je v zlom technickom stave. Byt sa predal za najnižšiu ponuku vo výške 2,5 milióna Sk, keď ani jeden z dvoch prítomných záujemcov ju nezvýšil a obaja prijali pôvodnú cenu. Majiteľa preto podľa dražobných pravidiel za účasti notárky žrebovali.
Jediná nehnuteľnosť, o ktorú nikto neprejavil záujem, bol jednoizbový byt na Hlavnej 25 s rozlohou 69,31 m2. Byt, ktorý vyžaduje značné náklady na opravu, ponúkali za tri milióny Sk.
Budúci vlastníci získajú vydražené nehnuteľnosti po ich zaplatení do 15 dní od ukončenia dražby.
Geročová uviedla, že Košice plánujú v tomto roku predať takýmto spôsobom ešte niekoľko bytov a pozemkov, ktoré má vo vlastníctve.
Vlani získalo mesto do pokladnice odpredajom majetku formou dražby 10,6 milióna Sk.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/