(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Lyžovať sa dá na Kojšovej holi a na Plejsoch.
@ Aktuálne -> Rekreačné zóny     Mar 14 2008 - 18:50 GMT
(TASR) - V okolí Košíc sa lyžuje už len v dvoch lyžiarskych strediskách. Vychutnať si jarnú lyžovačku možno v stredisku Ski Park Erika na Kojšovej holi a vo vzdialenejšom Relax Centre Plejsy pri Krompachoch.

Ski Park Erika na Kojšovej holi poskytne cez víkend svoje služby lyžiarom a snowboardistom. Sezónu by mal ski park podľa slov manažérky strediska Marty Nováčkovej uzavrieť krátko pred veľkonočnými sviatkami, 21. alebo 22. marca. "Podmienky na lyžovanie sú veľmi dobré. Máme 40 cm snehu. Lyžujeme už len cez víkend. K dispozícii budú dva, respektíve tri vleky podľa prírodných podmienok. Na poslednú lyžovačku pripravíme určite nejaké zľavy," informovala TASR Nováčková.
Relax Center Plejsy pri Krompachoch má v súčasnosti každý deň k dispozícii šesť z ôsmich vlekov vrátane sedačky. "Podmienky na lyžovanie sú veľmi dobré. Na zjazdovkách je 50 cm technického snehu. Sezónu by sme určite chceli potiahnuť do Veľkonočného pondelka. V tento deň budú mať lyžiari v karnevalových maskách skipasy zdarma," uviedla Monika Hagyariová zo spoločnosti Relax Center Plejsy.
Lyžiarske stredisko na Jahodnej pri Košiciach skončilo zimnú sezónu 9. marca. Lyžovalo sa v ňom 78 dní. V Kavečanoch sa so snehom rozlúčili 1. marca, po 69 dňoch lyžovania. "Túto sezónu môžeme hodnotiť oveľa lepšie ako v minulom roku, kedy boli snehové podmienky oveľa horšie," povedala Mária Gildeinová, manažérka lyžiarskych stredísk Jahodná a Kavečany.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/