(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
HC Košice- HK 36 Skalica 4:1 v 1. zápase semifinále.
@ Aktuálne -> Šport     Mar 18 2008 - 14:47 GMT
(TASR) - HC Košice - HK 36 Skalica 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Góly:18. M. Miklík (Jenčík), 39. Javín (M. Šterbák, Faith), 55. Kmiť (Rud.Huna, Weissmann), 60. Faith - 24. Kocák (M. Ivičič, Pálffy). Rozhodcovia: P. Grečko, D. Konc - Mášik, Pavlovič, vylúčení: 12:12, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, striedanie: od 13. min skalický útok Šátek, Horský, Malík, 8347 divákov, vypredané.
na zápasy. 1:0

V prvom semifinálovom stretnutí play-off pred televíznymi kamerami zvíťazili v košickej Steel Aréne hráči HC Košice nad Skalicou 4:1 a ujali sa v sérii vedenia 1:0. Jubilejné 80. vzájomné stretnutie košických a skalických hokejistov v slovenskej extralige malo od začiatku správny náboj. Hostiteľov nevyviedlo z miery ani úvodné vylúčenie, naopak v oslabení zatlačili Záhorákov a kapitán Bartoš mal v 3. minúte šancu na vedúci gól. Rybár však potvrdil aj neskôr dobrú formu. Košickí fanúšikovia sa vytasili s transparentom "Vy máte Žiga, my máme tím", čo korešpondovalo s dianím na ľade. Obaja súperi však kládli dôraz hlavne na defenzívu, vedeli, odkiaľ im hrozí najväčšie nebezpečenstvo, preto aj šancí bolo pomenej. Napínavé dianie na ľade odľahčil zatúlaný netopier, ktorý ohrozoval najprv skalickú striedačku a keď sa presunul ku košickej zastavil ho definitívne M. Šterbák. Po druhej šanci Bartoša v 15. min sa zdalo, že gól nepadne. Stalo sa však v 18. min, kedy Jenčík za bránkou hostí vybojoval puk, stihol nahrať M. Miklíkovi a ten otvoril skóre. Druhá tretina mala pomalšie tempo a góly padli len z presiloviek. Najskôr vyrovnali Skaličania na 1:1 a minútu pred druhou sirénou prestrelil Rybára Javín. Košičania mali potom šťastie, že šance Pálffyho a Kocáka sa neskončili gólom. Záverečná tretina už bola viac súbojom nervov. Finiš však zvládli lepšie Košičania, vytvorili si niekoľko gólových šancí, ale jubilejné 50. víťazstvo nad Skalicou poistil štvrtým gólom do prázdnej bránky Faith.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/