(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Štrajková pohotovosť vodičov DPMK trvá napriek dohode o raste miezd o 5%.
@ Aktuálne -> Doprava     Mar 19 2008 - 20:47 GMT
Na zvýšení tarifných miezd o 5 % u všetkých zamestnancov od 1. marca sa dnes vedenie Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) dohodlo pri kolektívnom vyjednávaní s väčšinovou odborovou organizáciou podniku č. 1. S dohodou však vyjadrila zásadný nesúhlas Základná odborová organizácia Odborového zväzu doprava č. 2 pri DPMK, združujúca väčšinu vodičov autobusov, električiek a trolejbusov. Ako informoval jej predseda Vladislav Stankovič, vodiči preto pokračujú v štrajkovej pohotovosti, ktorú vyhlásili v pondelok. "Päťpercentné zvýšenie miezd sme mohli dosiahnuť aj bez štrajkovej pohotovosti, my chceme bojovať o viac," uviedol pre TASR odborový predák. Pripomenul, že pod spoločný návrh na zvýšenie tarifných miezd a otvorenie štrajkovej pohotovosti sa podpísali obe odborové organizácie.

"Napriek tomu a v rozpore s dohodou postupovala základná organizácia č. 1 samostatne. V zmysle zákona je však dohoda o mzdách platná a musíme ju rešpektovať," povedal Stankovič. Dodal, že štrajková pohotovosť sa vzťahuje aj na ďalšie požiadavky vodičov, týkajúce sa maximálneho pracovného času v týždni a maximálneho limitu práce nadčas v zmysle Zákonníka práce, o ktoré chcú bojovať u Európskej komisie.

zdroj: TASR


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/