(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
VSE pokračuje v odstraňovaní následkov požiaru v Krompachoch.
@ Aktuálne -> Región     Mar 26 2008 - 14:02 GMT
(TASR) - Východoslovenská energetika (VSE) a.s. Košice v súčasnosti naďalej preveruje príčiny pondelkového požiaru v Krompachoch a odstraňuje jeho následky. Vyšetrovanie potrvá niekoľko dní. Dovtedy nebude známy ani rozsah škôd, ani výška finančných dopadov požiaru a následného výpadku v dodávke elektriny. "Sme radi, že incident sa zaobišiel bez vážnych následkov na zdraví," uviedol včera riaditeľ divízie sieťové služby Peter Birkner.

Dodávku elektriny pre obyvateľov mesta Krompachy a okolitých obcí sa VSE podarilo obnoviť v pondelok o 21.30 hod.
Prerušenie v zásobovaní elektrinou spôsobil v pondelok ráno požiar 22-kilovoltovej elektrickej stanice v Krompachoch. Podľa informácie z VSE v priebehu nasledujúcich dní môže v spomínanej lokalite dôjsť k ďalším krátkodobým odstávkam elektriny. Ich dôvodom bude obnovovanie štandardného spôsobu zásobovania, ktoré môže trvať aj niekoľko dní.
"Na odstraňovaní následkov rozsiahleho výpadku pracovalo vo Veľkonočný pondelok 65 technikov v teréne. Vďaka ich nasadeniu sa podarilo obnoviť dodávku elektriny takmer do všetkých domácností za menej ako 12 hodín," konštatoval Birkner.
Nezásobené zostali už len lokality, kde sa nepredpokladá masívne využívanie elektriny v tomto období, ako záhradkárske či chatové osady.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/