(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Na OS sa začalo pojednávanie úkladnej vraždy a sprenevery.
@ Aktuálne -> Rôzne     Mar 28 2008 - 14:07 GMT
Na Okresnom súde Košice I sa včera začalo pojednávanie prípadu obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy a prečinu sprenevery. Obžalobe čelí Košičan Ladislav R. (1975), ktorý je od 21. júla 2006 vo väzbe. Po výsluchu obžalovaného, jeho zamestnávateľa, dvoch kolegov a ďalších dvoch svedkov pojednávanie odročili na 29. apríla a 13. mája.

Prokurátorka a obžalovaný odmietli uzavrieť dohodu o vine a treste. Po tom, čo žalobkyňa predniesla obžalobu, Ladislav R. priznal, že je vinný z prečinu sprenevery, ale spáchanie zločinu úkladnej vraždy poprel. Vo svojej výpovedi zdôraznil že tvrdenia obžaloby nie sú ničím podložené, že neobstojí ani motív, že vraždou chcel zakryť a zatajiť spreneveru.
Obžalovaný argumentoval tým, že o sprenevere vedeli jeho kolegovia aj ich rodiny. Uviedol tiež, že v priebehu vyšetrovania bola vykonaná rekognícia, v rámci ktorej ho nikto zo zúčastnených osôb „neopoznal". V kontexte s tým poukázal na fakt, že v prípade Košičana, ktorého obvinil vyšetrovateľ ešte pred ním, to bolo inak, teda, že ho označila svedkyňa, ktorá sa nachádzala na mieste činu.
Na návrh prokurátorky a obhajoby súd ešte musí vypočuť 11 svedkov a znalcov zo súdneho lekárstva, psychiatrie a psychológie.
Ladislav R. je obžalovaný z dvoch skutkov. V prvom ide o spreneveru, ktorej sa mal dopustiť ako zamestnanec súkromnej bezpečnostnej služby Grup 4 Security Services, a. s. Bratislava, regionálna pobočka Košice. Počas zastupovania dnes už nebohého kolegu Pavla P. si podľa obžaloby prisvojil spolu 600.000 korún, ktoré mu boli zverené v rámci zabezpečovania prenosu peňazí a dotácie bankomatov VÚB, a. s. Slovensko.
V snahe utajiť spreneveru pred zamestnávateľom sa mal Ladislav G. 12. júla 2006 dopustiť úkladnej vraždy. Podľa žalobcu si počkal na Pavla P., ktorý na neho naliehal, aby vrátil peniaze. Ten v kritický večer odstraňoval poruchu na bankomate Tatrabanky, a. s. Bratislava, pobočka Košice, ktorá sa nachádza v objekte hotela Metal Košice - Šaca. O 21.30 h obžalovaný údajne vstúpil do miestnosti slúžiacej na obsluhu bankomatu a nezisteným bodnorezným nástrojom, ktorý mal charakter noža, veľkou intenzitou a prudkosťou 41-krát bodol kolegu do rôznych častí tela. Napadnutý muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom.
TASR informovala hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.

zdroj: TASR


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/