(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Daňové priznanie si na posledný deň nechalo viac Košičanov ako vlani.
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Apr 01 2008 - 14:51 GMT
Podanie daňového priznania si tento rok nechalo na posledný deň viac Košičanov ako vlani, informovala vedúca oddelenia metodiky daní Daňového úradu (DÚ) SR - pracovisko Košice Anna Jurišová. Úradné hodiny včera predåžili daňové úrady v Košiciach do 19. hodiny.

Už od rána boli chodby piatich košických DÚ, ale aj pracovísk v Michalovciach, Sobranciach, či Rožňave, preplnené. Ako spresnila vedúca oddelenia výberu daní Renáta Petruľáková, k 28. marcu si daňovú povinnosť na príslušných 14 pracoviskách DÚ v Košickom kraji splnilo v priemere len 55 % fyzických osôb a 20 % právnických osôb. Oproti minulému roku daňové úrady zaznamenali všeobecný nárast počtu podaných daňových priznaní a osobitne u subjektov, ktorým plynuli príjmy v roku 2007 zo zahraničia.
V ústrety vyšli včera daňovníkom na košickej pošte 2 na Thurzovej ulici, kde predåžili pracovný čas do 20. hodiny a ešte o pol hodinu dlhší ho majú na Pošte 5 v obchodnom centre Cassovia. Rozhodujúci je totiž pri podávaní daňového priznania poštou dátum poštovej pečiatky, pričom posledným akceptovateľným dňom je 31. marec.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/