(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
VVS očakáva za rok 2007 tržby približne 2,3 miliardy Sk.
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Apr 01 2008 - 17:40 GMT
Tržby Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti (VVS), a. s., Košice, za rok 2007 by mali podľa očakávaní spoločnosti dosiahnuť približne 2,3 miliardy Sk. Podľa generálneho riaditeľa Stanislava Hrehu je to oproti roku 2006 len mierny rast, čo sa odrazí aj v zisku. Nárast tržieb nespôsobilo zvyšovanie cien, ale hlavne napojenie nových odberateľov, zdôraznil Hreha.

Limity vo zvyšovaní tržieb a zisku, ktoré následne ovplyvňujú veľkosť vlastných investícií pri budovaní vodovodov a hlavne kanalizácií, podľa Hrehu zodpovedajú podmienkam, ktoré stanovil Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO). "Nemám na mysli zvyšovanie cien, ale aby sme si mohli uplatniť niektoré náklady, ktoré podľa dnešných princípov ÚRSO nie sú uplatniteľné. Tak by sme mohli kofinancovaním stavať oveľa viac," dodal Hreha.
VVS pôsobí na území s rozlohou vyše 12 300 štvorcových kilometrov a ročne vyrobí v priemer 60 miliónov kubických metrov pitnej vody. Na verejný vodovod je napojených v jej pôsobnosti takmer 884 800 obyvateľov, čo predstavuje takmer 72 % tu žijúcich obyvateľov. Z celkového počtu 944 obcí je verejný vodovod vybudovaný v rovnej polovici. V rokoch 2004 až 2008 pribudlo respektíve pribudne vďaka projektom VVS kofinancovaným z fondov EÚ takmer 73 600 obyvateľov napojených na pitnú vodu a takmer 53 500 obyvateľov napojených na kanalizáciu.

zdroj: TASR


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/