(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Hotel Slovan rekonštruujú na hotel Doubletree by Hilton.
@ Aktuálne -> Rôzne     Apr 03 2008 - 19:28 GMT
Doubletree by Hilton bude nové meno bývalého, v súčasnosti rekonštruovaného košického hotela Slovan. Rekonštrukcia 45 metrov vysokej dominanty mesta na štvorhviezdičkový hotel začala vlani v auguste, potrvá do tohoročného decembra a vyžiada si náklady 800 miliónov Sk (24,64 milióna eur). Developerom a investorom projektu sú Interhouse Košice, a. s., a J&T Real Estate, a. s., Bratislava, informoval dnes na tlačovej konferencii hovorca J&T banky Maroš Sýkora a Tomáš Bálint z Interhouse Košice.


Ako spresnil projektový manažér J&T Real Estate Juraj Marko, ide o pomerne rozsiahlu rekonštrukciu, ktorou sa nemení len vzhľad hotela, ale celkovo i jeho filozofia.

"Čo je však najdôležitejšie, významne sa skvalitnia služby tak pre hostí, ako aj návštevníkov hotela. Meno Doubletree ponesie hotel na základe franchisingovej zmluvy, ktorú uzavreli Interhouse Košice s hotelovou sieťou Hilton Hotels. Hotel bude mať úroveň štyroch plus hviezdičiek," informoval. Zrekonštruovaný hotel bude mať 160 dvojlôžkových izieb, osem hotelových apartmánov a dve izby pre hendikepovaných hostí. V rámci rekonštrukcie vyrastie parkovací dom pre vyše 200 vozidiel a nové obchodné priestory. V prvom podzemnom z celkových 13 podlaží pribudne wellness a fitness pre hotelových hostí. Ïalšou dispozičnou zmenou bude premiestnenie hlavného vchodu z Hlavnej ulice do Rooseveltovej ulice, čo súvisí so zámerom mesta rozšíriť pešiu zónu až po koniec Hlavnej ulice.

Doteraz stavbári pri rekonštrukčných prácach obnažili skelet budovy a v súčasnosti montujú nové fasádne prvky. Pri stavbe používajú najväčší na Slovensku žeriav s nosnosťou 400 ton. Pri rekonštrukcii bude potrebné nainštalovať 400 km elektrických rozvodov, čo by spojilo Košice s Bratislavou.

Ako uviedol architekt Martin Nedoba, pri rekonštrukcii zachovajú čistotu povojnového modernistického štýlu, v ktorom bol hotel postavený v 70. rokoch minulého storočia.

Pôvodne stal na tomto mieste hotel, ktorý v roku 1873 postavil v eklektickom štýle košický hotelier Leopold Schalkház. V roku 1945 ho premenovali na Slovan a o 20 rokov neskôr zbúrali a postavili novú modernistickú budovu, ktorá bola rekonštruovaná prvý raz v 90. rokoch minulého storočia. Hotel mal do rekonštrukcie 212 jednolôžkových a dvojlôžkových izieb.

zdroj: TASR
foto: www.fotokosice.eu


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/