(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Zahraniční ústavní sudcovia včera diskutovali na ÚS SR.
@ Aktuálne -> Rôzne     Apr 04 2008 - 15:13 GMT
Ústavný súd SR si včera pripomenul 15. výročie vzniku medzinárodným vedeckým seminárom na tému Ústavné súdnictvo v krajinách V4.
"Dôvodom (medzinárodného seminára) bolo čiastočne bilancovať a dotknúť sa problémov, ktoré sa vyskytli na ÚS počas jeho 15-ročného pôsobenia a poukázať na prijaté novely, ktoré zásadne ovplyvnili rozhodovaciu činnosť ÚS SR," uviedla na úvod seminára predsedníčka Ústavného súdu Ivetta Macejková.

Na konferencii sa zúčastnili predstavitelia ústavných súdov Českej, Maďarskej, Poľskej a Slovenskej republiky, tajomník Benátskej komisie Rady Európy, ako aj súčasní a bývalí sudcovia a poradcovia ÚS. Medzi významnými hosťami je aj predseda Európskeho súdu pre ľudské práva v Štrasburgu Jean-Paul Costa.
Oslava bude pokračovať popoludňajším slávnostným ceremoniálom v košickom Štátnom divadle. Slávnosť obohatí inaugurácia poštovej známky vydanej pri príležitosti 15. výročia vzniku ÚS a uzavrie operné predstavenie Barbier zo Sevilly od Gioacchina Rossiniho v Štátnom divadle v Košiciach.

zdroj: TASR


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/