(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V 1. štvrťroku zaznamenalo košické letisko nárast prepravných výkonov.
@ Aktuálne -> Doprava     Apr 16 2008 - 09:15 GMT
Vysoký nárast prepravných výkonov zaznamenali za prvý tohtoročný štvrťrok na Letisku Košice - Airport Košice, a.s. V hodnotenom období ním prešlo vyše 113.420 cestujúcich, čo bolo o 64 % viac ako v porovnateľnom období vlani. Ako včera informoval výkonný riaditeľ Michael Hoeferer, až takmer 100-% zvýšenie bolo v pravidelnej medzinárodnej osobnej doprave a na vnútroštátnych linkách 34-%. Najväčší je záujem o lety z a do Prahy.

Za tri mesiace roka zaevidovali na letisku 44.308 ton v pristátí lietadiel a 2825 pohybov, čo bol rovnako významný nárast.
Z košického letiska lieta denne na pravidelnej linke do a z Bratislavy letecká spoločnosť SkyEurope Airlines. Spojenie s Prahou zabezpečujú České aerolínie a SkyEurope Airlines, do Viedne a späť lietadlá Austrian Airlines Group. Trikrát týždenne sú lety do Londýna-Lutonu a Dublina prevádzkované rovnako spoločnosťou SkyEurope Airlines.
Čo sa týka podielu jednotlivých dopravcov na celkovom počte prepravených cestujúcich za tri mesiace tohto roka, na prvom mieste je nízkonákladová letecká spoločnosť SkyEurope Airlines, ktorá využíva na svojich linkách výlučne lietadlá typu Boeing 737. Nasledujú klasické letecké spoločnosti České aerolínie a Austrian Airlines.
"Sme radi, že sa letecká doprava rozvíja. Na jednej strane ju ovplyvňuje rastúci záujem o nové destinácie ako Londýn a Dublin, na druhej strane je to prirodzený záujem o tranzitné letiská vo Viedni a Prahe", dodal Hoeferer.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/