(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Pilotný projekt sociálnych podnikov potrvá 30 mesiacov.
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Apr 22 2008 - 09:53 GMT
Situácia v oblasti nových sporiteľov v 2. dôchodkovom pilieri v Košickom kraji je podľa slov ministerky práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVaR) SR Viery Tomanovej porovnateľná so situáciou v ostatných krajoch Slovenska.

"K 18. aprílu v rámci Slovenska vystúpilo z 2. dôchodkového piliera 23-tisíc sporiteľov a vstúpilo osemtisíc. Záujem o 2. dôchodkový pilier majú prevažne mladí ľudia. Mnohí, ktorí zvažujú vstup, nemajú dostatok informácií," uviedla na včerajšej tlačovej konferencii v Košiciach ministerka.
Takmer dva milióny domácností dostalo v týchto dňoch leták z dielne MPSVaR s informáciami o sporení v 2. dôchodkovom pilieri, ktorý má za úlohu zvýšiť informovanosť verejnosti o možnosti tohto sporenia.
Ministerka sa dotkla aj pripravovaného projektu sociálnych podnikov, ktoré by mali začať fungovať aj na východe Slovenska. "V rámci pilotného projektu bude trvať 30 mesiacov. Projekt sa v prvom rade zameria na banskobystrický, košický a prešovský región. Najkritickejšia situácia je v okrese Rimavská Sobota, Revúca i Humenné. Od 1. septembra bude môcť každý starosta obce rozhodnúť, ktorý podnik sa stane sociálnym podnikom," uviedla Tomanová. Na každý projekt je vyčlenených maximálne 3 milióny eur (97,29 milióna Sk). Rozsah príspevku závisí od počtu vytvorených pracovných príležitostí.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/