(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Súd zrušil rozsudok vo veci týrania blízkej a zverenej osoby.
@ Aktuálne -> Rôzne     Apr 22 2008 - 09:56 GMT
Krajský súd (KS) v Košiciach včera na verejnom zasadaní zrušil rozsudok prvostupňového súdu, ktorý v októbri 2007 uznal Petra S. (1985) vinným z trestného činu týrania blízkej osoby a zverenej osoby. Súd mu uložil nepodmienečný trest dva roky so zaradením do prvej nápravnovýchovnej skupiny.

"Odvolací súd po preskúmaní rozsudku dospel k záveru, že ešte treba dopočuť znalkyňu z odboru psychológie a ustáliť čas, v ktorom sa mal obžalovaný dopúšťať trestnej činnosti. Z uvedených dôvodov odvolací súd verdikt zrušil a vrátil Okresnému súdu Košice II na doplnenie dokazovania a rozhodnutie," informovala TASR hovorkyňa KS Marcela Gálová.
Podľa obžaloby prokurátora Košičan Peter S. sa mal prvého skutku dopustiť v presne nezistenom čase od júla 2001 do februára 2004. Najprv v byte na Triede SNP, neskôr na ulici Ladislava Novomeského v Košiciach mal psychicky týrať svoju mamu, od ktorej neustále žiadal peniaze, kričal na ňu, nadával jej, kradol veci z bytu, resp. ich rozbíjal. Takisto sa správal aj k 14-ročnému bratovi, ktorého viackrát fyzicky napadol. V jednom prípade mu spôsobil zlomeninu nosových kostí a pomliaždenie hlavy, ľavého ramena a lakťa. Podľa žalobcu Peter S. svojím správaním spôsoboval matke, ale aj maloletému bratovi psychické utrpenie a vyvolával u nich strach.

zdroj: TASR


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/