(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Ladislava H. z Čoltova odsúdili za vraždu a prečiny na 21 rokov väzenia.
@ Aktuálne -> Rôzne     Apr 29 2008 - 09:48 GMT
Okresný súd Košice I včera uznal Ladislava H. (1971) z Čoltova v okrese Rožňava vinným z obzvlášť závažného zločinu vraždy v súbehu s prečinom porušovania slobody a z prečinu ublíženia na zdraví. V zmysle aspiračnej zásady mu uložil nepodmienečný trest 21 rokov so zaradením do ústavu s maximálnym stupňom stráženia. Obžalovaný sa proti verdiktu odvolal, rozsudok nie je právoplatný.

Ide o incident z 8. decembra 2006, ku ktorému došlo o 20.20 h v obci Čoltovo. Pred bránou rodinného domu č. 101 obžalovaný v opitosti napadol 53-ročného Jána J., ktorého rukou udrel do krku, a keď ten spadol na zem, kopal ho do chrbta. Nakoniec ho pichol nožom do chrbta a spôsobil mu zranenia, z ktorých sa liečil takmer tri týždne.
Bezprostredne po útoku na Jána J. obžalovaný vnikol do dvora rodinného domu č. 101 a na jeho terase usmrtil 38-ročného Gabriela F. Veľkou silou a prudkosťou ho trikrát bodol do ľavej časti hrudníka. Spôsobil mu závažné zranenia žalúdka a srdca, ktorým počas prevozu do nemocnice podľahol.
„Necítim sa vinný. Ničoho som sa nedopustil, nemal som žiadny nôž,“ uviedol na margo obidvoch skutkov Ladislav H. Z rozsiahleho dokazovania pred súdom však vyplynulo, že z vraždy ho usvedčujú štyria očití svedkovia a nepriamo aj ďalší.
Po záverečnej reči prokurátora obžalovaný dostal záchvat plaču, celý sa triasol, kričal, prisahal, že nikoho nezabil ani nezbil. Predseda senátu musel prerušiť pojednávanie, aby sa upokojil. Po vynesení rozsudku sa hysterické správanie Ladislava H. ešte viac vystupňovalo.
TASR informovala hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/