(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Otvorením sezóny na Detskej železnici sa začali oslavy Dňa mesta.
@ Aktuálne -> Rôzne     May 02 2008 - 09:30 GMT
Otvorením 52. sezóny na Detskej železnici v Čermeľskom údolí začala sa včera v Košiciach séria májových kultúrno-spoločenských podujatí k oslavám Dňa mesta. Ako uviedol k oslavám primátor mesta František Knapík, 7. mája si Košice pripomenú 639. výročie udelenia erbovej listiny panovníkom ¼udovítom Veľkým ako prvému mestu v Európe. Okrem toho si Slovensko v máji pripomína aj 4. výročie vstupu do EÚ a Deň Európy. K Európe smerujú podľa Knapíka aj snahy mesta uspieť v súťaži o titul Európske hlavné mesto kultúry 2013 a prezentovať sa ako moderné európske mesto s bohatou históriou a tradíciami a so záujmom rozšíriť hranice kultúrneho publika Košíc. "Verím, že zviditeľniť tieto atribúty napomôžu aj kultúrne podujatia v rámci tohtoročných osláv Dňa mesta Košice, ktoré sa ponesú v európskom duchu," zdôraznil primátor.

Za týždeň sa v meste uskutoční približne 65 hlavných a sprievodných podujatí.

Na 1. mája, ktorý bol pod mottom Sme v Európskej únii, okrem detskej železnice otvorili sezónu v košickej zoo, na vyhliadkovej veži Hradová a v košickom Lesoparku. V historickej časti mesta odštartovali 6. ročník medzinárodného stretnutia historických vozidiel Cassovia Retro 2008 a Mestský park prebudili jarným piknikom. Na večer pripravili organizátori na Dominikánskom námestí kultúrny festival Veritas Open Air na podporu kandidatúry Košíc na titul Európske hlavné mesto kultúry, spojený s projekciou slovensko-českého dokumentárneho filmu Iné svety.

Piatok 2. mája bude v znamení hesla Mladí Košičania - mladí Európania, 3. máj bude patriť oživenej histórii v centre mesta.

Oslavy Dňa mesta Košice vyvrcholia 7. mája slávnostným ceremoniálom a odovzdaním Cien mesta Košice a jeho primátora.

zdroj: TASR


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/