(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Štefan Lipták: Reč tela.
@ Kultúra -> Výstavy     May 07 2008 - 10:42 GMT
Jedným z výrazných osobnosti košickej fotografie je Štefan Lipták (1943), ktorý t.r. oslávil svoje 65. narodeniny. S fotografiou sa vážne zaoberá už vyše tri desaťročia. Je absolventom Diaľkovej školy fotografie vedenej Ladislavom Noelom, odboru fotografia na SOU v Poprade a členom Združenia košických fotografov K91. Svojimi prácami sa zúčastnil rôznych domácich a zahraničných súťaží, na ktorých získal rad predných ocenení. Posledným úspechom bolo 3.miesto na celoštátnej výstave neprofesionálnej fotografie AMFO 2007.

Vystavoval približne na 50 zahraničných salónoch v rôznych kútoch sveta ( Fínsko, Francúzsko, Kanada, Brazília, Škótsko, Hongkong, Singapur, Austrália, USA...) Okrem kolektívnych výstav realizoval aj viacero samostatných expozícií (Košice, Humenne, Bardejov, Žilina, Miškolc...). Vyvíjal agilnú lektorskú činnosť, zasadal v porotách fotografických súťaží, bol členom Poradného zboru pre fotografiu pri Krajskom osvetovom stredisku v Košiciach, viedol Diaľkovú školu fotografie (DŠF) a rôzne kurzy pre začiatočníkov.

Jubilejnú výstavu Štefana Liptáka s názvom Reč tela otvoria v pondelok 12. mája o 16,30 hod. v košickej FotoGalérii NOVA na Hlavnej 48. Expozícia pozostávajúca z polstovky čiernobielych fotografií monotematicky orientovaných na akt bude verejnosti prístupná do 12.júna.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/