(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Tisíce odevov rozdali na Luníku IX v priebehu niekoľkých minút.
@ Aktuálne -> Rôzne     May 12 2008 - 09:19 GMT
Vyše 2000 kusov nového šatstva vyrobeného v Ománe a v Indii rozdali včera na najväčšom rómskom sídlisku na Slovensku, na košickom Luníku IX. Dar colnej správy Veľkej Británie, ktorý na Slovensko doviezol podnikateľ českého pôvodu, rozdali v priebehu niekoľkých minút.

Ešte nerozbalené kusy končili v rukách rómskych žien, ktoré prišli do miestneho kultúrneho strediska krátko popoludní. Pôvodne mala každá matka, ktorých je na sídlisku okolo 2000, dostať po jednom kuse. "Starosta aj poslanci nás ubezpečili, že ženy vzali šaty aj pre príbuzné a známe, ktoré nemohli prísť, lebo varili obed," povedal TASR Alexander Patkoló z Rómskej iniciatívy Slovenska, ktorý pomáha s distribúciou dámskych šiat, blúzok, kostýmov, nohavíc a pod.

"Šaty na Slovensko doviezol Ján Telenský, majiteľ spoločnosti Scheidegger Slovakia, ktorá je pobočkou anglickej spoločnosti. Chcel sa tak poďakovať Rómom, ktorí ho prichýlili a zachránili život vo Veľkej Británii, kde pred rokmi emigroval. Deň matiek je na to skvelou príležitosťou," informoval jeden z organizátorov Ján Blaščák, ktorý má na starosti distribúciu 69.000 kusov dámskych odevov na východnom, strednom a južnom Slovensku. "Distribúcia sa začala dnes a doteraz sme rozdali 28.000 kusov šiat na 56 miestach. Akcia má u žien veľký ohlas," dodal Blaščák, ktorý bude s rozdávaním pokračovať aj v Prešove na Tehelni. Zvyšné kusy odevov by mali rozdať v priebehu nasledujúcich dvoch týždňov na ostatných miestach Slovenska.

zdroj: TASR


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/