(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Ortopedické oddelenie získalo Cenu primátora mesta Košice.
@ Aktuálne -> Medicína     May 14 2008 - 11:19 GMT
Dňa 8. mája 2008 získalo ortopedické oddelenie Nemocnice Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica Cenu primátora mesta Košice. Cena bola udelená „za nadštandardnú úroveň diagnostiky a liečby a vysoko kvalitnú starostlivosť o pacientov s ochoreniami osteokartilaginózneho aparátu, medicínske prvenstvá v odbore ortopédia v rámci Košického samosprávneho kraja a úspešnú reprezentáciu Košíc i Slovenska na medzinárodných kongresoch. Cenu za nemocnicu prebral MUDr. Ivan Staško, primár ortopedického oddelenia.

Prihláška na ocenenie: Ortopedické oddelenie v Nemocnici Košice-Šaca a.s.
Ortopedické oddelenie v šačanskej nemocnici bolo založené v roku 1970. Odvtedy bolo na tomto oddelení ošetrených viac ako 100 000 pacientov, z ktorých viac ako 80% bolo zo spádovej oblasti. Za obdobie 37 rokov sa v rámci oddelenia vykonalo viac ako 20 000 operácií, pričom v posledných rokoch približne 50% z celkového množstva. Od založenia oddelenia sa vo funkcii vystriedali štyria primári a v tíme odborníkov dohromady pracovalo viac ako 40 lekárov. Jedným z najvýznamnejších je MUDr. Vojtech Blaško, ktorý pracuje na oddelení od roku 1995. Nielen na ortopedickom oddelení v Nemocnici Košice-Šaca, ale aj v iných zdravotníckych zariadeniach vychoval rad odborníkov v odbore traumatológia a ortopédia.

Medzi medicínske prvenstvá v rámci Košického samosprávneho kraja šačanskych ortopédov patria:

-operácie plastík väzov kolena, ktorú vykonali ako prví vo Východoslovenskom kraji a ako tretí na Slovensku

-operačný výkon Mozaikoplastika – náhrada poškodenej chrupky kolena najmodernejšou metódou

-ako prví začali vykonávať tzv. Navigované operácie – implantácie kolenných náhrad s navigačným systémom Orthopilot

-v operačných artroskopických výkonoch ramien si strážia prvenstvo v rozsahu i počte v rámci celého Slovenska.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/