(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Vyhlásenie rozhodnutia vo veci preukazovania pôvodu majetku bude verejné.
@ Aktuálne -> Rôzne     May 15 2008 - 09:17 GMT
Plénum Ústavného súdu (ÚS) SR včera na neverejnom zasadnutí rokovalo okrem iného aj o návrhu na začatie konania o súlade zákona o preukazovaní pôvodu majetku s Ústavou SR. Vyhlásenie rozhodnutia bude verejné.

"Plénum bude v rokovaní pokračovať aj na nasledujúcich neverejných zasadnutiach. Rozhodnutie v tejto veci bude vyhlásené na verejnom zasadnutí pléna ÚS, ktorého termín bude včas oznámený na našej internetovej stránke," informovala TASR riaditeľka kancelárie predsedníčky ÚS ¼ubica Mackovičová.
Na vyjadrenie ÚS čakajú koaliční lídri. Zákon o preukazovaní pôvodu majetku parlament schválil už v roku 2005, Ústavný súd však jeho účinnosť pozastavil a vo veci dosiaľ nerozhodol. Právnici a prokurátori upozorňujú na možnú protiústavnosť zákona pre údajnú retroaktivitu a presunutie dôkazného bremena na obvineného. Nezávislí poslanci Vladimír Palko a Pavol Minárik preto predložili do Národnej rady SR podobné znenie, tentoraz však v podobe ústavného zákona. Chcú tak obísť rozhodovanie ÚS.

zdroj: TASR


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/