(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Investičné možnosti Košického samosprávneho kraja predstavia v Belgicku.Investičné možnosti vznikajúcich priemyselných parkov v Moldave nad Bodvou v okrese Košice - okolie a v Trebišove predstavia ich primátori István Zachariáš a Vladimír Anďál na seminár
@ Aktuálne -> Rôzne     May 20 2008 - 12:00 GMT
Investičné možnosti vznikajúcich priemyselných parkov v Moldave nad Bodvou v okrese Košice - okolie a v Trebišove predstavia ich primátori István Zachariáš a Vladimír Anďál na seminári v belgickom meste Sint Pieters Leeuw. Ako informovala zástupkyňa Košického samosprávneho kraja (KSK) v Bruseli Lenka Jurková, konať sa bude 22. mája v rámci podnikateľského fóra pod názvom Slovensko pozýva, ktoré KSK pripravuje v spolupráci s Veľvyslanectvom SR v Belgickom kráľovstve.

"Zámerom je informovať belgických podnikateľov o obchodných možnostiach na Slovensku, predstaviť im výhody podnikania a spolupráce so slovenskými partnermi a tiež podporiť vznik bližšej spolupráce medzi oblasťou Sint Pieters Leeuw a KSK. Dôležitou súčasťou podujatia bude aj degustácia slovenských vín z košického regiónu a predstavenie ponuky turistického ruchu," uviedla Jurková. Obchodná radkyňa Veľvyslanectva SR v Belgickom kráľovstve Valéria Zolcerová priblíži belgickým podnikateľom aj hospodársku situáciu a možnosti podnikania na Slovensku.
Ako spresnil dnes pre TASR Zachariáš, vznikajúci priemyselný park Moldava nad Bodvou bude mať rozlohu 60 ha. Na jeho realizáciu vytvorilo mesto akciovú spoločnosť s firmou Rottel, kde má mesto 15-% podiel. "V súčasnosti končíme s výkupom pozemkov," povedal primátor. Do mesiaca by malo byť vydané stavebné rozhodnutie, ktoré umožní výstavbu technickej infraštruktúry. Park vytvorí priestor pre akýkoľvek typ ľahkého priemyslu, pre potravinársky priemysel, služby, ako aj pre logistiku. Jeho výhodou bude, že sa nachádza na hranici dvoch cezhraničných regiónov, v blízkosti Maďarska, kde obyvatelia hovoria slovenským aj maďarských jazykom. Park ponúkne nové príležitosti pre mladú, kvalifikovanú a dostupnú pracovnú silu v meste a kraji, vytvorí nové možnosti pre zahraničných investorov a podnikateľov.
Zachariáš chce v Belgicku predstaviť aj bohaté turistické možnosti údolia rieky Bodva, kde je napríklad Jasovská jaskyňa. Zádielska dolina, kúpele Štós, či mestečko Medzev.
Trebišovský primátor Anďál priblíži na seminári priemyselný park Most Východ Západ, ktorý sa nachádza na ploche 10 ha v severnej časti mesta Trebišov v areáli bývalého potravinárskeho výrobného závodu. Zastavaná plocha predstavuje 30.000 m2 - stavebné objekty, plocha 15.000 m2 predstavuje komunikácie v rámci areálu. Súčasťou areálu sú všetky inžinierske prípojky - elektrika, plyn, voda, kanalizácia, telekomunikácie, úžitkové teplo. Vo vzdialenosti 1,5 km sa nachádza širokorozchodná trať smerujúca na Ukrajinu, s možnosťou jej napojenia na areál priemyselného parku.

zdroj: TASR


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/