(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V Košickom kraji rozdali vodičom viac jabåk ako citrónov.
@ Aktuálne -> Doprava     May 21 2008 - 10:37 GMT
V Košickom kraji rozdali v priebehu pondelka a utorka, kedy sa uskutočnila dopravno-preventívna akcia Jablko - citrón, 182 kyslých plodov. Ostatných 233 kontrolovaných vodičov, ktorí sa na cestách správali podľa pravidiel cestnej premávky, deti odmenili sladkým jablkom, obrázkom a poďakovaním.

"Vo všetkých okresoch v rámci Košického kraja 35 policajtov spolu so 65 žiakmi a 11 učiteľmi základných škôl vykonalo kontrolu dodržiavania predpisov v cestnej premávke. V priebehu akcie zastavili a skontrolovali celkom 425 vodičov," informovala TASR zástupkyňa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová, ktorá potvrdila, že väčšinu priestupkov policajti tento raz riešili dohováraním a deti vodičov obdarovali kyslým citrónom. "Zároveň ich požiadali o ohľaduplnejšie správanie, nakoľko takouto jazdou ohrozujú nielen svoj život, ale aj životy ostatných účastníkov cestnej premávky."
Celoslovenskú akciu Jablko - citrón každoročne organizuje Generali poisťovňa, a. s., v spolupráci s Policajným zborom Slovenskej republiky.

zdroj: TASR


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/