(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
V Košiciach uvítali tučniakov a oslávili Deň detí v ZOO.
@ Aktuálne -> Rôzne     Jun 02 2008 - 10:18 GMT
Vítaním piatich tučniakov a bohatým kultúrnym programom vyvrcholil včera v Zoologickej záhrade (ZOO) v Košiciach Deň detí. Tri samičky a dvoch samčekov, ktoré si potrpia na čistú vodu a čerstvé ryby, priviezli do Košíc z pražskej ZOO. Najviac si pochutia na morských sleďoch a makrelách vo veľkosti do 10 centimetrov. V budúcnosti by sa rodinka tučniakov mala rozrásť.

"Pre deti a ich rodičov sme na dnešný deň pripravili autogramiádu, súťaže so zaujímavými cenami, vlasové štúdio, maľovanie na tvár a nafukovacie atrakcie," uviedla dnes pre TASR ¼ubomíra Šoltésová z U.S. Steel Košice. Dodala, že spomínaná spoločnosť pravidelne podporuje činnosť košickej ZOO.
Ïalším darčekom a novinkou v ZOO je detský letný tábor priamo v areáli záhrady, kde budú môcť deti v pätnástich stanoch umiestnených na betónovom podloží stráviť vždy jednu noc z piatka na sobotu. Vedenie ZOO pripravuje aj ďalšie zaujímavé kuriozity, ktoré spestria pobyt návštevníkom záhrady.
ZOO v Košiciach-Kavečanoch sa rozprestiera na ploche 288 hektárov. Svoj domov v nej našlo 142 druhov zvierat. Návštevníci záhrady tak majú možnosť vidieť a stretnúť sa v jej priestoroch s 1200 zvieratkami. Vlani navštívilo ZOO takmer 140 tisíc platiacich návštevníkov.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/