(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Mesto bude pravdepodobne musieť zaplatiť niekoľkostomiliónové odškodné
@ Aktuálne -> Verejná správa     Jun 11 2008 - 08:37 GMT
TASR) - Najvyšší súd (NS) SR potvrdil rozhodnutie Krajského súdu v Košiciach a uznal nárok spoločnosti Waltz Properties Limited (WPL) na odškodné za nedodržanie zmluvy, ktorú malo mesto uzatvorenú s firmou Strelingstav. Spoločnosť WPL prevzala pohľadávku poškodenej firmy, ktorá mala v meste na starosti zimnú údržbu ciest. Podľa rozhodnutia by mesto malo WPL vyplatiť niekoľkostomiliónové odškodné. Presnú výšku určí Krajský súd v Košiciach.

Začiatky sporu siahajú do roku 1995, keď pod vedením vtedajšieho primátora Rudolfa Schustera došlo zo strany mesta k jednostrannému vypovedaniu zmluvy s firmou Strelingstav, zabaveniu prenajatého zariadenia a výmene zámkov na jej prevádzke.

"Mesto sa nebude k rozhodnutiu NS momentálne vyjadrovať. Počkáme na doručenie rozhodnutia. V každom prípade považujeme tento spor za jeden z najrizikovejších. Po oboznámení sa s rozhodnutím a po porade s právnymi zástupcami vytýčime ďalšie kroky," reagovala na dnešný verdikt súdu hovorkyňa košického magistrátu Jana Geročová.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/