(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Mestská časť Nad Jazerom nemá vlastnú budovu, za prenájom platí 1.5mil.Sk
@ Aktuálne -> Verejná správa     Jun 11 2008 - 12:05 GMT
(TASR) - Košická Mestská časť (MČ) Nad Jazerom je jedinou z 22 MČ, ktorá nemá vlastnú budovu. Za prenájom priestorov úradovne platí ročne približne 1,5 milióna Sk (49.537 eur).

Podľa starostky Anny Jenčovej investujú preto 35 miliónov Sk (1,15 milióna eur) do rekonštrukcie zdevastovaného objektu bývalej materskej školy.

Starostka tvrdí, že ostatným MČ mesto dalo svoje budovy do správy alebo prenajalo na úradovne, ale Nad Jazerom sa to nestalo. Boli snahy bývalého starostu odkúpiť budovu v južnej priemyselnej zóne mesta, ale vždy zlyhali.
"Mesto pri hľadaní riešenia na začiatku sľúbilo, že nám s budovou pomôže, ale teraz zrazu začína z toho cúvať", uviedla Jenčová. Podľa nej dostala MČ v roku 2006 osem miliónov Sk (264.200 eur), pričom sľúbených bolo 10 miliónov Sk (330.250 eur). "Potom nám mali v ďalšom roku tie dva milióny Sk (66.050 eur) vrátiť. Zas bolo sľúbených 12 miliónov Sk (396.301 eur), dostali sme tri milióny Sk ((99.075 eur), ale v tomto roku sme nedostali nič. Vybrali sme si 15-miliónový úver (495.376 eur) na dostavbu, aby nevznikli škody na stavbe, ktorá je v pokročilom štádiu", informovala starostka. Reálne by sa mohol úrad sťahovať do vlastných priestorov v septembri.

Úver podľa Jenčovej zaťaží rozpočet MČ a prostriedky by mohli investovať inde. Za postojom mesta vidí politické pozadie. Hovorkyňa Magistrátu mesta Košice Jana Geročová to však odmieta. Ako uviedla pre TASR, presťahovanie úradu si musí vyriešiť samotná MČ. "Je to priorita poslancov miestneho zastupiteľstva, ktorí by mali mať najjasnejšiu predstavu o ich ďalšom sídle. Mesto do toho nebude zasahovať, ale počká si na ich rozhodnutie a ďalšie kroky", dodala Geročová.


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/