(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovateľ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected] tel. 0905 942 606
Minioceliareň plánuje v Mokranciach postaviť SSIM, a. s., Košice
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie     Jun 11 2008 - 17:28 GMT
(TASR) - Minioceliareň s približne 600 novými pracovnými miestami plánuje postaviť v Mokranciach v okrese Košice-okolie spoločnosť SSIM, a. s., Košice.

Do hutníckej prevádzky na spracovanie železného šrotu s ročnou kapacitou 500.000 ton stavebnej ocele chcú investovať 147 miliónov eur (4,45 miliardy Sk).

"Na výstavbu sme získali súhlas Ministerstva životného prostredia SR v súlade so zámerom spoločnosti. Všetky ostatné činnosti prebiehajú podľa harmonogramu. Začiatok stavby očakávame v mesiacoch september až október 2008," informovali dnes TASR členovia predstavenstva spoločnosti.

Samospráva Mokraniec sa zatiaľ k investícii nevyjadruje, keďže práva na informácie si vyhradil investor.

Výhrady k investičnému zámeru má však regionálna samospráva. Ako uviedla pre TASR hovorkyňa Košického samosprávneho kraja (KSK) Soňa Jakešová, za nevyriešený problém považujú okrem iného nedostatok technologickej vody. Jej potrebu vyrátal investor na 126 kubických metrov za hodinu, pričom v tomto množstve nie je zahrnutý nutný objem havarijnej a požiarnej vody.

"Podľa teoretických výpočtov je možné odčerpať z vàtaných studní 28,8 kubického metra vody bez negatívneho ovplyvnenia hladiny podzemných vôd. Ïalšími zdrojmi by podľa predkladateľa mali byť zachytené zrážkové vody a odber z verejného vodovodu. Deficit vody je v súčasnosti p


(c) Cassovia.Sk / https://w.cassovia.sk/